Kalite Politikamız

BGYS POLİTİKAMIZ


Bünyemizde bulunan kurumsal varlıklarımızı, müşteri varlıklarımızı ve çalışanlarımızın varlıklarını korumak amacıyla kullandığı bilgi güvenliği politikamız dâhilinde,

  • Yürütülen faaliyetlerin etkin, doğru, hızlı ve güvenli olarak gerçekleştirilmesini temin etmeyi,
  • Tüm müşteri şartlarına ve yasal yükümlülüklere uyum sağlamayı,
  • Firmamız; müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın her türlü bilgi varlığının gizlilik, erişilebilirlik ve bütünlükleri üzerindeki risklerin farkında olmayı ve bu riskleri yönetmeyi,
  • Eğitim ve danışmanlıklarda süreklilikle bilgi güvenliği olgusunun firma genelinde tam katılım sağlamayı ve bilgi güvenliğinde yüksek farkındalık yaratmayı,
  • Bilgi güvenliğini sistematik olarak ele alarak sürekli iyileşen, gelişen ve yeni risklerin oluşmasına imkân vermeyen bir yapı haline getirmeyi,

Taahhüt eder…

KVKK - Aydınlatma Metni
Açık Rıza Beyanı

Özgeçmiş Ekle

Tarafıma bildirilen amaç ve süre ile cv'min işlenmesi muhafazası ve gerektiğinde 3. kişilerle paylaşılmasına açık rıza gösterdiğimi belirtir Aydınlatma Metnini okuyup anladığımı ve Açık Rıza Beyanını kabul ettiğimi beyan ederim.

AYDINLATMA METNİ

İşbu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“ Kanun”) uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla, Akpınar Mah. Kanuni Cad.No:6, 34885, Sancaktepe/İstanbul adresinde faaliyet gösteren Almesan Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“ Şirket”) (Tel: 0216 419 67 62, Mersis no: 0055044133200018 ve 3161198 no’lu ticaret sicil numaralı) tarafından veri sahiplerinden temin edilen kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin, işlenmesinin usul ve esaslara ilişkin olarak veri sahiplerinin aydınlatılması amacı ile düzenlenmiştir.

TANIMLAR

Açık Rıza

Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza

Kişisel Veri

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi

Kişisel Verilerin İşlenmesi

Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem

Özel Nitelikli Kişisel Veri

Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık kıyafet, dernek vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler

Veri Sahibi

Kişisel verisi işlenen gerçek kişi

Veri Sorumlusu

Kişisel verilerin işlenme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, verilerin sistematik bir şekilde tutulduğu yeri (veri kayıt sistemi) yöneten gerçek veya tüzel kişi.

1) Veri Sorumlusu Hakkında

Kişisel verileriniz ve üyelik başvurusu esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun kapsamında aşağıda belirtilen kapsam ve amaçlar ile Şirket tarafından işlenebilecektir. Kanun kapsamında Şirket (Almesan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş.) veri sorumlusu olarak kabul edilmektedir.

2) Kişisel Verilerin İşlenmesinde Genel İlkeler

KVKK m.3/I(e) çerçevesinde kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi kişisel veriler üzerinde gerçekleştirilebilecek her türlü işlem “veri işleme” kapsamına girmektedir.

Almesan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. kişisel verileri, aşağıda sayılan ilkelere uygun olarak işlemektedir:

· Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,

· Doğru ve gerektiğinde güncel olma,

· Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,

· İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,

· İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme.

Bu kapsamda Veri Sorumlusu sıfatı ile Şirket’e ait şubeler, bağlı şirketler tarafından ya da internet siteleri ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile yazılı, sözlü veya elektronik ortamda; KVKK ve sair mevzuat kapsamında elde edilen kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileriniz; KVKK’nda öngörülen şekillerde elde edilebilir, kaydedilebilir, saklanabilir, depolanabilir, muhafaza edilebilir, değiştirilebilir, hukuki ve kanuni sebeplerle ya da Almesan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. tarafından meşru menfaatler doğrultusunda uygun görülen diğer kişilerle ve/veya paylaşılabilir ve işlenebilir.

3) İLKO İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. Tarafından İşlenen Veriler

Almesan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. veri sahibinin açık rızasıyla veya KVKK 5 ve 6’ncı maddelerinde öngörülen hallerde açık rıza olmaksızın genel ve özel nitelikli kişisel verileri işleyebilmektedir.

Mevzuat ışığında ve Aydınlatma Metninde yer alan esaslar ve Şirket’in meşru menfaati doğrultusunda işlenebilecek kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel veriler aşağıda yer almaktadır:

Kişisel Veriler:

Ad, Soyad, Doğum Tarihi, Doğum Yeri, TC Kimlik Numarası, Kimlik Kartı (işe giriş olması halinde),

Aile ve sosyal yaşantı bilgileri,

Adres Bilgileri,

Sürücü Belgesine ilişkin bilgiler,

Askerlik durum bilgisi,

Eğitim ve öğretim bilgileri,

İstihdam bilgileri(Özgeçmiş, Referans bilgileri),

Finansal bilgileri,

Sağlanan ve temin edilen mal ve hizmetlerle ilgili bilgiler (işe giriş olması halinde),

İş aktiviteleri bilgileri (işe giriş olması halinde),

Mesleki ve diğer lisans ve izinlerle ilgili bilgiler,

Telekomünikasyon kayıtları,

E-posta ve bilgi sistemleri hizmetleri kullanım kayıtları,

Giriş kayıtları,

SGK Kayıt Bilgileri(işe giriş olması halinde)

Özel Nitelikli Kişisel Veriler:

- Uyruk -Medeni Durum -Sağlık verileri -Biyometrik veriler -Adli sicil bilgileri ve devam eden dava bilgileri

4) Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5 ve 6. Maddesi kapsamında aşağıda belirttiğimiz şirket amaçlarımızı, ilgili amaçlar ile sınırlı olmak kaydı ile gerçekleştirebilmek için veri toplamakta ve işlenmekteyiz. Bunlar;

· Şirketimizin ticari faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.

· Ticari faaliyetlerine bağlı iş süreçlerini yerine getirebilmesi,

· İş ortakları ve/veya tedarikçileri ile olan ilişkilerin yönetimi ve yürütülmesi,

· Ürün ve/veya hizmetlerin satış, pazarlama, satış sonrası süreçlerinin planlanması ve icrası,

· Ürün ve hizmetlerin içerikleri konusunda bilgilendirme yapılması,

· Yasal mevzuata uygun şekilde ayrıca onay alınmak suretiyle ticari elektronik ileti gönderilebilmesi,

· Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerle hukuki ve ticari ilişkilerin yürütülmesi ve bu ilişkilerin güvenliğinin temini,

· Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar,

· Lojistik faaliyetlerinin planlanması,

· İtibar araştırma süreçlerinin yürütülmesi,

· Sözleşme süreçlerinin ve/veya hukuki taleplerin takibi,

· Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütümü ile Şirketimizin teşviklerden faydalanabilmesinin sağlanması,

· Kurumsal iletişim ve kurumsal yönetim faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi,

· Bilgi güvenliği yönetimi hizmetlerinin yürütülmesi,

· Finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi, denetimi ile müşterilerin finansal risklerinin tespitine yönelik faaliyetlerin planlanması ve yürütülmesi,

· Mevcut ve ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıkların çözümlenmesi,

· Talep ve soruların cevaplanması,

· Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

· Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Şirket’in ve çalışanlarının meşru menfaatlerinin korunması.

· Yarışma, etkinlik ve diğer organizasyonların yürütülmesi,

· Çalışan idaresi ve yönetimi,

· Şirket’e ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetiminin sağlanması,

· Etik değerlere ve hukuka uyum ve hukuki iş ve prosedürlerin yürütülmesi,

· Şirket’in faaliyet alanı gereği meydana gelebilecek risklere uygun personel alım süreçlerinin yönetilmesi,

· İş sağlığı ve/veya güvenliği süreçlerinin planlanması ve/veya icrası,

· İlgili mevzuatın gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlamak üzere,

· Doğum günü kutlaması, hediye verilmesi vb. veri sahibi lehine olan benzeri diğer etkinlik ve eylemlerin gerçekleştirilmesi,

· Sözleşmeye ve kanuna aykırılıkların soruşturulması, tespiti, önlenmesi ve ilgili idari veya adli makamlara bildirilmesi ve Şirket çalışanlarının bu hususlara karşı korunması,

· Bilgi Teknolojileri Alt Yapısının Oluşturulması ve Yönetilmesi

· Yetkili Kuruluşlara Mevzuattan Kaynaklı Bilgi Verilmesi

· Şirket Faaliyetlerinin Şirket Prosedürleri ve/veya İlgili Mevzuata Uygun Olarak Yürütülmesinin Temini İçin Gerekli Operasyonel Faaliyetlerinin Planlanması ve İcrası

· Çalışanlar İçin Yan Haklar ve Menfaatlerin Planlanması ve İcrası

· İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanması

· Çalışan Memnuniyetinin ve/veya Bağlılığı Süreçlerinin Planlanması ve İcrası

· Çalışanların İş Faaliyetlerinin Takibi ve/veya Denetimi

· Şirket İçi Atama, Terfi ve İşten Ayrılma Süreçlerinin Planlanması ve İcrası

· Ücret Yönetimi

· Yetenek Kariyer Gelişimi Faaliyetlerinin Planlanması ve İcrası

· Personel Çıkış İşlemlerinin Planlanması ve İcrası

· Çalışanların Ücret Artışlarının Planlanması

· Şirket Çalışanları İçin İş Akdi ve/veya Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi

· Şirket Denetim Faaliyetlerinin Planlanması ve İcrası

· Çalışanların İş ve/veya Üretim Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması ve Değerlendirilmesi Süreçlerinin Planlanması ve İcrası

· Çalışanların Bilgi Sistemlerine Erişim Yetkilerinin Planlanması ve İcrası

· İş Faaliyetlerinin Etkinlik/Verimlilik ve/veya Yerindelik Analizlerinin Gerçekleştirilmesi Faaliyetlerinin Planlanması ve/veya İcrası

· Şirket Dışı / Şirket İçi Eğitim Faaliyetlerinin Planlanması ve İcrası

· Çalışanların Performans Değerlendirme Süreçlerinin Planlanması ve Takibi

· Sözleşme Süreçlerinin ve/veya Hukuki Taleplerin Takibi

· Üretim ve/veya Operasyon Süreçlerinin Planlanması ve İcrası

· Şirketler ve Ortaklık Hukuku İşlemlerinin Gerçekleştirilmesi

· Müşteri Memnuniyeti Aktivitelerinin Planlanması ve/veya İcrası

· İş Sürekliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Planlanması ve/veya İcrası

· Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması ve Takibi

· Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Planlanması ve İcrası

5) Şirketimiz Tarafından Kişisel Verilerinizin Amaçları Dahilinde Aktarılması

Kişisel verileriniz ve özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olmak üzere, Şirket’in grup şirketlerine, bağlı şirketlerine, hissedarlarına, iş ortaklarına, bankalara, konsolosluklara(gerekmesi halinde) Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlara uygun olarak aktarılabilecek ve aktarım yapılan bu kuruluşlar tarafından da verileriniz işlenebilecektir.

6) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi

Kişisel veriler, şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerine açıkça ve anlaşılabilir bir şekilde sözlü, yazılı ve/veya elektronik bilgilendirmede bulunularak ve gerektiğinde açık rızaları alınarak sözlü, yazılı ve/veya elektronik yollarla, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak, yukarıda açıkça belirtilen meşru amaçlarla bağlantılı ve sınırlı olmak kaydıyla, ölçülülük prensibi çerçevesinde toplanmakta, kullanılmakta, kaydedilmekte, depolanmakta ve işlenmektedir.

Kişisel verilerinizin şirketimiz tarafından, bu aydınlatma metninde belirtilen amaçlar dışında işlenmeyeceğini, yurt içinde ve yurt dışında bulunan 3. kişilere aktarılmayacağını ve saklanmayacağını temin ederiz.

7) Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

Kişisel verilerin ancak ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi zorunludur. Buna göre, Veri Sorumlusu ilgili verilerin saklanması için mevzuatta öngörülen sürelere uyacak, verileri, ancak işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edebilecektir. Bir verinin daha fazla saklanması için geçerli bir sebep olmaması durumunda, o veri silinecek veya anonim hale getirilecektir.

8) Şirketimiz Tarafından Toplanan ve İşlenen Verilerinizin Güvenliği

Kişisel verileriniz, işlendikleri ve saklandıkları ortamlarda yetkisiz erişime maruz kalmamaları, kaybolmamaları ve zarar görmemeleri amacıyla yönetimimiz tarafından teşvik edilen Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 27001 Standardı ve iyi uygulaması kitapçığı 27018) teknik ve idari tedbirlerini, gereklilikleri ve ayrıca KVKK kurulu tarafından yayımlanmış Kişisel Veri Güvenliği Rehberi gereklilikleri sürekli işletilmekte ve sürekli iyileştirme kapsamında geliştirmektedir.

9) Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. Maddesi uyarınca herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7.ci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

İlgi Kişinin Hakları Çerçevesinde Başvuru Yöntemleri

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 13. Maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, 10 Mart 2018, 30356 Sayılı yayımlanmış “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” istinaden aşağıdaki yöntemler ve bilgiler ile gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru içeriğinde gerekli bilgiler;

1. Başvuru sahibinin, Ad, Soyad bilgisi.

2. Başvuru sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise TC Kimlik Numarası eğer değil ise Uyruğu ile birlikte Pasaport numarası veya var ise Kimlik numarası.

3. Başvuru sahibinin, Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi.

4. Başvuru sahibinin bildirime esas elektronik posta adresi, telefon veya faks.

5. Başvuru sahibinin, Talep konusu.

6. Başvuru sahibinin talep konusuna istinaden bilgi ve belgeler.

Başvuru Yöntemleri;

1. Başvuru sahibi, şahsen yukarıda belirtilen Almesan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş.adresine kapalı zarf ve zarfın üzerine “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi” notu ile birlikte tutanak karşılığı elden teslimat yapabilir.

2. Başvuru sahibi, Noter aracılığı ile yukarıda belirtilen Almesan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. adresine tebligat gönderebilir. Tebligat zarfı üzerine mutlaka “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi” notu ibaresi eklenmelidir.

3. 5070 Sayılı Elektronik imza kanununda tanımlı olan “Güvenli Elektronik İmza” ile başvuru sahibi şirketimiz Kayıtlı Elektronik Posta “ kvkk@selcukluholding.com.tr ” adresine konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi” notu ile başvuru yapabilir.

10) Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi Veya Anonim Hâle Getirilmesi

Almesan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. kişisel verilerin imhasında KVKK’na uygun olarak silme, yok etme ve anonimleştirme yöntemlerini kullanmaktadır:

· Silme yöntemi olarak; veri tabanından komutla silme işlemi uygulanmaktadır.

· Yok etme yöntemi olarak; kağıt ortamında bulunan veriler fiziksel olarak imha edilmektedir.

· Anonimleştirme yöntemi olarak ise; maskeleme işlemi uygulanmakta ve kişisel veri sahibinin tanımlanmasını sağlayan isim, TC Kimlik No vb bilginin çıkartılması yoluyla kişisel veri sahibinin tanınmasının imkansız olduğu bir veri setine dönüştürülmesi sağlanmaktadır.

Almesan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. gerektiği koşullarda kendisi adına kişisel verilerin yok edilmesi için bir uzman ile anlaşabilmektedir. Bu durumda, kişisel veriler bu konuda uzman olan kişi tarafından geri getirilemez, tekrar kullanılamaz, erişilemez ve güvenli olarak yok edilir.

AÇIK RIZA BEYANI

İşbu Açık Rıza Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla, Almesan Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından veri sahiplerinden temin edilen kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin, işlenmesinin usul ve esaslara ilişkin olarak veri sahiplerinin açık rızalarının temini amacı ile düzenlenmiştir. “Aydınlatma Metni” Şirket’in www.almesan.com.tr uzantılı resmi web sitesinde yayınlanmaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5 ve 6. Maddesi kapsamında Şirket tarafından aşağıda belirtilen kişisel ve özel nitelikli kişisel verilerimin;

Kişisel Veriler :

Ad, Soyad, Doğum Tarihi, Doğum Yeri, TC Kimlik Numarası, Kimlik Kartı ( işe giriş olması halinde),

Aile ve sosyal yaşantı bilgileri,

Adres Bilgileri,

Sürücü Belgesine ilişkin bilgiler,

Askerlik durum bilgisi,

Eğitim ve öğretim bilgileri,

İstihdam bilgileri(Özgeçmiş, Referans bilgileri),

Finansal bilgileri,

Sağlanan ve temin edilen mal ve hizmetlerle ilgili bilgiler ( işe giriş olması halinde),

İş aktiviteleri bilgileri (işe giriş olması halinde),

Mesleki ve diğer lisans ve izinlerle ilgili bilgiler,

Telekomünikasyon kayıtları,

E-posta ve bilgi sistemleri hizmetleri kullanım kayıtları,

Giriş kayıtları,

SGK Kayıt Bilgileri(işe giriş olması halinde)

Özel Nitelikli Kişisel Veriler :

- Uyruk -Medeni Durum -Sağlık verileri -Biyometrik veriler -Adli sicil bilgileri ve devam eden dava bilgileri

Aşağıda belirtilen dayanak ve süre kapsamında muhafaza edilmesini ;

VERİ

MEVZUAT

SAKLAMA SÜRESİ

Sağlık Verileri

İSG Hizmetleri Yönetmeliği 7. madde

15 yıl

Özlük Dosyası Bilgileri(Kimlik Kartı bilgileri, adli sicil kayıtları, adres bilgileri, aile durumu bilgisi, askerlik durum bilgisi, SGK bilgileri, finansal bilgiler, eğitim ve öğretim bilgileri)

5510 Sayılı Kanun 86. madde

10 yıl

Diğer Bilgiler

Şirket Prosedürleri

10 yıl

Aşağıda belirtilen dayanak ve taraflar çerçevesinde paylaşılmasını; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5 ve 6. Maddesi kapsamında Aydınlatma Metninde ayrıntılı şekilde açıklanan meşru şirket amaçlarını, ilgili amaçlar ile sınırlı olmak kaydı ile gerçekleştirebilmek için veri toplanacağını, işleneceğini ve paylaşılacağını,

Paylaşılan Taraflar : Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 8 ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Şirket tarafından toplanan kişisel verilerin amaçlar dahilinde iştiraklere, iş ortaklarına, çalışanlara, bankalara, kanunen yetkili kamu kurumları ile diğer kişilere ve gerektiğinde konsolosluklara paylaşılabileceğini,

Veri sahibi olarak haklarım konusunda işbu metinde yer alan hususlarla alakalı olarak Kanun’un 11. Maddesi kapsamında eksiksiz bir şekilde bilgilendirildiğimi ve kişisel verilerimin ve özel nitelikli kişisel verilerimin, belirtilen meşru amaçlarla işlenmesini ve belirtilmiş olan kişilere aktarılmasını, bu hususta tarafıma gerekli aydınlatmanın yapıldığını, baskı, tehdit, hata ve hile gibi durumlar söz konusu olmadan bilincim açık bir şekilde okuduğumu ve anladığımı KABUL EDİYORUM.*

* İşbu beyanda, ilgili özel nitelikli kişisel verileriniz de dâhil olmak üzere, kişisel verilerinizin işlenmesi rıza beyanını kabul etmemeniz halinde, KVKK mevzuatı uyarınca işlenmesine izin verilen durumlar hariç olmak kaydıyla, açık rızanızın alınmasını gerektiren süreçlerimiz bakımından size gerekli ve yeterli hizmeti sağlayamayacağımızı ve Şirketimizin ticari ve operasyonel faaliyetlerinin olumsuz etkileneceğini bilgilerinize sunarız.

6698 Sayılı Kanun’un İlgili Maddeleri;

MADDE 5 - (1) Kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez.

(2) Aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:

a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi.

b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.

c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

ç) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.

d) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.

e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.

f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

MADDE 6 - (1) Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir.

(2) Özel nitelikli kişisel verilerin, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır.

(3) Birinci fıkrada sayılan sağlık ve cinsel hayat dışındaki kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hâllerde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

(4) Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde, ayrıca Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması şarttır.

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi

MADDE 7 - (1) Bu Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

(2) Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesine ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır.

(3) Kişisel verilerin silinmesine, yok edilmesine veya anonim hâle getirilmesine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

Kişisel verilerin aktarılması

MADDE 8 - (1) Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın aktarılamaz.

(2) Kişisel veriler;

a) 5 inci maddenin ikinci fıkrasında,

b) Yeterli önlemler alınmak kaydıyla, 6 ncı maddenin üçüncü fıkrasında,

belirtilen şartlardan birinin bulunması hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın aktarılabilir.

(3) Kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır.

Kişisel verilerin yurt dışına aktarılması

MADDE 9 - (1) Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın yurt dışına aktarılamaz.

(2) Kişisel veriler, 5 inci maddenin ikinci fıkrası ile 6 ncı maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlardan birinin varlığı ve kişisel verinin aktarılacağı yabancı ülkede;

a) Yeterli korumanın bulunması,

b) Yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye'deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve Kurulun izninin bulunması,

kaydıyla ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın yurt dışına aktarılabilir.

(3) Yeterli korumanın bulunduğu ülkeler Kurulca belirlenerek ilan edilir.

(4) Kurul yabancı ülkede yeterli koruma bulunup bulunmadığına ve ikinci fikranm (b) bendi uyarınca izin verilip verilmeyeceğine;

a) Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri,

b) Kişisel veri talep eden ülke ile Türkiye arasında veri aktarımına ilişkin karşılıklılık durumunu,

c) Her somut kişisel veri aktarımına ilişkin olarak, kişisel verinin niteliği ile işlenme amaç ve süresini,

ç) Kişisel verinin aktarılacağı ülkenin konuyla ilgili mevzuatı ve uygulamasını,

d) Kişisel verinin aktarılacağı ülkede bulunan veri sorumlusu tarafından taahhüt edilen önlemleri,

değerlendirmek ve ihtiyaç duyması hâlinde, ilgili kurum ve kuruluşların görüşünü de almak suretiyle karar verir.

(5) Kişisel veriler, uluslararası sözleşme hükümleri saklı kalmak üzere, Türkiye'nin veya ilgili kişinin menfaatinin ciddi bir şekilde zarar göreceği durumlarda, ancak ilgili kamu kurum veya kuruluşunun görüşü alınarak Kurulun izniyle yurt dışına aktarılabilir.

(6) Kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır.

MADDE 11 - (1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.